Σάββατο, Αυγούστου 18, 2012

ΡΩΣΙΑ: ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ PUSSY RIOT


Σε δύο χρόνια φυλάκιση η καθεμιά καταδικάστηκαν οι τρεις γυναίκες μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot από δικαστήριο της Μόσχας που της έκρινε «ένοχες για χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος».
Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών, και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, καταδικάστηκαν επειδή τον Φεβρουάριο τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρίνα Σίροβα δήλωσε ότι «η Τολοκονίκοβα, η Αλεξίνα και η Σαμούτσεβιτς διέπραξαν μια πράξη χουλιγκανισμού, παραβίασαν τη δημόσια τάξη δείχνοντας προφανή έλλειψη σεβασμού για την κοινωνία». «Οι πράξεις των γυναικών ήταν ιερόσυλες, βλάσφημες και παραβίασαν τους κανόνες της εκκλησίας», πρόσθεσε η ίδια. «Είναι ντροπή! Είναι άδικο!», φώναξαν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν η πρόεδρος ανακοίνωσε την ποινή των τριών γυναικών. Η Τολοκονίκοβα χαμογέλασε όταν άκουσε την ποινή της.


ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον να μείνουν 2 χρόνια μέσα όχι όπως στην Έλλαδα