Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ TWITTER ΚΑΙ FACEBOOK- ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΕΝΑΚΙΑ;;


Η «κοινωνική τηλεόραση» -σε μετάφραση του όρου social TV- γίνεται χρόνο με το χρόνο μαζικό φαινόμενο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης του Ericsson ConsumerLab «Consumer Trend TV & Video 2012».
Το 62% των θεατών χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παρακολουθούν κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα -αύξηση18% μέσα σε ένα  χρόνο-, με το 66% των γυναικών να υιοθετεί αυτήν τη συμπεριφορά, σε σύγκριση με το 58% των ανδρών. Μάλιστα, το 25% των καταναλωτών χρησιμοποιεί τα social media για να συζητήσει αυτό που παρακολουθεί.


Ακόμη υψηλότερο (67%) είναι το ποσοστό αυτών που  χρησιμοποιεί tablets, smartphones ή προσωπικούς  υπολογιστές ως μέσο παρακολούθησης τηλεόρασης.

Παρόλο, δε, που η συμπεριφορά και οι απαιτήσεις θέασης αλλάζουν, μόνο το 7% των καταναλωτών δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τη συνδρομητική τηλεόραση στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, αντί ο καταναλωτής να αναζητά μείωση κόστους, είναι πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα για βελτιωμένη εμπειρία: Το 41% των καταναλωτών θα πλήρωνε για περιεχόμενο τηλεόρασης και βίντεο σε HD.

«Οι φορητές συσκευές είναι σημαντικό μέρος  της εμπειρίας παρακολούθησης, με το 67% των καταναλωτών να χρησιμοποιεί smartphones, tablets ή φορητούς υπολογιστές για τη θέαση βίντεο και τηλεόρασης. Επιπλέον, το 60% των καταναλωτών δηλώνει ότι χρησιμοποιεί on-demand υπηρεσίες σε εβδομαδιαία βάση. Η παρακολούθηση τηλεόρασης σε κίνηση κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο, ενώ το 50% του χρόνου που δαπανάται βλέποντας τηλεόραση και βίντεο στο smartphone, πραγματοποιείται εκτός σπιτιού, με τις συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας να διευκολύνουν αυτήν την αύξηση», σχολίασε ο Niklas Rοnnblom, σύμβουλος του Ericsson ConsumerLab. 
Παναγιώτης Μαρκίδης
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΧΝΩΝ ΤΩΝ Η/Υ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.


ΕΔΩ... http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

10,04 ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ,ΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ,ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ KAI ELLINES PATRIOTES?