Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2012

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ «ΑΥΡΙΑΝΗ»


Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 σε όλες τις επιχειρήσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη απαντάει το Διασωματειακό στην απόλυση συναδέλφου. Η απεργία κηρύσσεται έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στο συγκρότημα την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση της απόλυσης, ενώ απαιτούν την κήρυξη κλιμακούμενων απεργιών.


Σε ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ αναφέρεται ότι "είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την “κάρτα ελευθέρας” για τις επόμενες απολύσεις και αναδιαρθρώσεις, που με τόση “άνεση” φημολογούνται στους διαδρόμους (κυρίως για τα περιοδικά, για την ιντερνετική ενοποίηση, κλπ.)".

Νέες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες έχουν ξεκινήσει όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή» του Γιώργου Κουρή, πολλοί από τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι από την εργοδοσία από τον Νοέμβριο του 2010.

Η απόφαση πάρθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην εφημερίδα με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων, τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Απευθυνόμενοι στον εργοδότη τους, αναφέρουν: «Όταν έχεις λεφτά να πληρώσεις, η εφημερίδα θα βγει. Ο τσάμπας πέθανε».

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: