Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΑΥΞΗΣΗ 25% ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΜΕΙΩΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ


Κατά 25% αυξήθηκαν τα πρόστιμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα δυο τελευταία 24ωρα, όπως εκτιμούν στελέχη των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών. λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων σε 16 κεντρικούς και σταθμούς μετεπιβίβασης στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ανάλογοι έλεγχοι αναμένεται να αρχίσουν και στα λεωφορεία και τρόλεϊ. 


Ζητούμενο είναι ο περιορισμός της λαθρεπιβίβασης κατά 50% έως το τέλος του έτους, στόχος που αν επιτευχθεί αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. 

Το υπουργείο Μεταφορών ευελπιστεί ότι η εξοικονόμηση αυτή σε συνδυασμό με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών θα αποτρέψει την προγραμματισμένη αύξηση κατά 25% στις τιμές των εισιτηρίων. 

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η στάση των συνδικαλιστών των λεωφορείων οι οποίοι και ζητούν από τους συναδέλφους τους να μην διενεργούν ελέγχους στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ). Διατείνονται ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς είχαν ελεγκτές, ωστόσο η σύμβασή τους δεν ανανεώθηκε. 
Αχιλλέας Τόπας
SKAI
ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: