Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2012

ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κίνητρο της εν ψυχρώ εκτέλεσης μιας οικογένειας στη Γαλλία, καθώς και ενός ποδηλάτη που φαίνεται να υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, να είναι οι χρηματικές διαφορές ανάμεσα σε αδέλφια.


Συγκεκριμένα, η γαλλική αστυνομία εξετάζει την εκδοχή χρηματικής αντιδικίας μεταξύ του Σάαντ αλ-Χίλι, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα τέσσερα θύματα της σφαγής στις γαλλικές Άλπεις, και του αδελφού του, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό.

Ο αδελφός του θύματος παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη βρετανική αστυνομία, για να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία.

«Ενδέχεται να υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στους δύο αδελφούς για χρήματα. Είναι μια πληροφορία που δείχνει σοβαρή, η οποία προέρχεται από τη βρετανική αστυνομία» δήλωσε ο Μαγιό. 

«Θα πρέπει ο αδελφός του να καταθέσει επί μακρόν. Κάθε εκδοχή θα εξεταστεί σχολαστικά» δήλωσε. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να τηρηθεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την εκδοχή αυτή, διερωτώμενος για το πώς «μια οικονομική διαφορά μπορεί να προκαλέσει μια τετραπλή δολοφονία».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη γείτονά του, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο Σάαντ αλ-Χίλι ήταν γνωστός στις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν το θύμα το 2003 κατά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, δήλωσε ο γείτονας, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την περίοδο τον είχε φιλοξενήσει.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν επί του παρόντος επισήμως ταυτοποιηθεί.

Οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν αναγνωρίσει επισήμως τα θύματα. Σύμφωνα, όμως, με πηγές της Αστυνομίας, ο οδηγός της BMW είναι ο 50χρονος Σάαντ αλ Χίλι, Βρετανός υπήκοος γεννημένος στη Βαγδάτη, ενώ οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο είναι η σύζυγός του Ίκμπαλ και η 74χρονη πεθερά του κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου.

Ο ποδηλάτης που βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το όχημα είναι ο 40χρονος Γάλλος Σιλβιάν Μογιέ, πατέρας τριών παιδιών που κατοικούσε στη Γκρενόμπλ.

Μόνοι διασωθέντες είναι τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, επτά και τεσσάρων ετών.

Η τετράχρονη Ζέινα εξετάστηκε εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς να δώσει «πολύ περισσότερες λεπτομέρειες», σύμφωνα με τον Ερίκ Μαγιό, εισαγγελέα του Ανεσί στην ανατολική Γαλλία.

«Εξετάστηκε χθες βράδυ, δεν έδωσε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, για τις κραυγές (που άκουσε), αυτόν τον φόβο, αυτή τη θέληση να κρυφτεί. Πρέπει να αποσπάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις από αυτό το ψυχικά τραυματισμένο κοριτσάκι» είπε ο εισαγγελέας.

Όσον αφορά την επτάχρονη αδελφή της που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι, «υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση και πηγαίνει καλύτερα».

«Η κατάστασή της δεν εμπνέει πλέον μεγάλη ανησυχία, είναι εκτός κινδύνου» πρόσθεσε.

Οι Γάλλοι ερευνητές αναμένουν την Παρασκευή εκτός από ενδεχόμενες δηλώσεις των δύο κοριτσιών που επέζησαν της σφαγής, τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την επίσημη ταυτοποίηση των θυμάτων, μετά την αποστολή στοιχείων του DNA τους από Βρετανούς ομολόγους τους.

Η βρετανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην κατοικία της οικογένειας στη συνοικία Κλέιγκεϊτ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: