Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


«Θανατική ποινή» χαρακτηρίζουν οι καρκινοπαθείς της Κρήτης τη στέρηση των φαρμάκων και για τον λόγο αυτόν διαδήλωσαν χθες στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
«Ζητούμε δικαίωμα στη ζωή. Απειλείται η ζωή μας. Αποζημιώστε προμηθευτές Υγείας και ασφαλισμένους», ήταν τα συνθήματα των καρκινοπαθών της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Τα αυτονόητα αιτήματά τους, όπως είπαν, είναι η δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα που έχουν ανάγκη για να παραμείνουν στη ζωή.

Ευθύνες
«Ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ρυθμίσουν τις οφειλές τόσο προς τους προμηθευτές Υγείας όσο και προς τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Το δικαίωμα στη ζωή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Δεν έχουμε φάρμακα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα», δήλωσε με έμφαση η πρόεδρος του «Ευ ζω με τον καρκίνο», Μαρίνα Τζανάκη.
Η αδυναμία κάλυψης των αναγκών τους από τους δημόσιους φορείς, όπως λένε, τους έχει στρέψει στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας δυσβάσταχτα για τους ίδιους έξοδα, στα οποία προστίθενται και τα αναγκαία έξοδα για την αγορά φαρμάκων.
Οπως τονίζουν, έχει διακοπεί η επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία, καθώς και η εξέτασή τους από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και με τα ίδια αιτήματα πραγματοποίησαν χθες και οι σύλλογοι «ΑγκαλιάΖΩ» και «Αλμα Ζωής» των καρκινοπαθών στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας. Και νέες κινητοποιήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Μ. ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ - Λ. ΜΠΑΣΤΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: