Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ


Από τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στη ΔΕΘ (η Αστυνομία υπολογίζει 26.000 άτομα, οι διοργανωτές έως και 35.000) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Στις τέσσερις διαφορετικές πορείες υπήρχε παλμός και ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Στην κεντρική πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η Αλέκα Παπαρήγα συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, η οποία κατευθύνθηκε προς την Εκθεση. Αγρότες προσκείμενοι στο ΚΚΕ πέταξαν στην Πλατεία της ΧΑΝΘ καρπούζια και ροδάκινα (φωτογραφία). Ενταση σημειώθηκε όταν η πορεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε στην οδό Τσιμισκή με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, στο οποίο συμμετείχαν και κινήσεις πολιτών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων ξεκίνησε από την Καμάρα και ολοκληρώθηκε στην Εκθεση, όπου διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της ΕΕ. Τέλος, οι οπαδοί του Ηρακλή ακολούθησαν την πορεία της ΓΣΕΕ προς το υπουργείο, όπου σημειώθηκε μικρή ένταση με την Αστυνομία. Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων νεαροί πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ στο ύψος του Σιντριβανίου και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Εγνατία. Συνελήφθησαν 31 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα και επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου δυναμικό μπλοκ ενστόλων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού έκανε πορεία προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, ωστόσο κλούβες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν να πλησιάσουν. Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: