Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

ΕΥΣΗΜΑ ΜΟΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ.
Τη στήριξη του Μάριο Μόντι εξασφάλισε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στη Ρώμη. Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός «εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί» και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.


Το τετ-α-τετ των δύο ηγετών διήρκεσε μία ώρα. Εκτός από το θέμα της πορείας της ελληνικής οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης -θέμα που απασχολεί έντονα τις δύο χώρες.

Οι Αντώνης Σαμαράς και Μάριο Μόντι συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπερασπιστούν όλοι την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συχνών επαφών που οι ηγέτες της Ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις».

«Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της Ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου Βαν Ρομπάι» σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης».

Πληροφορίες που δημοσίευσαν την Παρασκευή Τα Νέα ανέφεραν ότι Αντώνης Σαμαράς ήλπιζε ότι θα είχε κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, ώστε ο Ιταλός πρωθυπουργός να ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος θα έδινε τα εύσημα για τον βηματισμό της Αθήνας.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας Έντα Κένι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στη Ρώμη για τη Σύνοδο της Κεντρώας Δημοκρατικής Διεθνούς.

Το πρωί του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'.

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση Σαμαρά - Μόντι

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για την συνάντηση Σαμαρά Μόντι: «Σε κάθε διεθνή επαφή του Έλληνα πρωθυπουργού επιβεβαιώνεται η στήριξη της κυβέρνησης στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, που αποδομεί την Ευρώπη και εξαθλιώνει τους λαούς της.

» Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, η αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων της, στον αντίποδα της Ευρώπης των αγορών και της χρεοκοπίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: