Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

ΤΡΟΙΚΑ: ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο επαναφέρει η τρόικα, καθώς τις θεωρεί ως πρόσφορο και ικανό μέτρο, για να "κλείσει" το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με σχετικό  δημοσίευμα, η τρόικα υπολογίζει ότι, για να κλειδώσουν τα μέτρα χωρίς απολύσεις στον δημόσιο τομέα, απαιτείται να υιοθετηθούν πολύ επώδυνα σενάρια περικοπών συντάξεων, κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, τα οποία θα πλήξουν πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Έτσι, επαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα της "νέου τύπου εφεδρείας" από την οποία θα πρέπει να προκύψουν 30.000- 50.000 "αποχωρήσεις" από τον στενό και –ειδικά– τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 


Το ζήτημα, το οποίο βάσει πληροφοριών τέθηκε επί τάπητος χθες, στην πρώτη επαφή των τεχνικών κλιμακίων που έφτασαν στην Αθήνα με στελέχη της κυβέρνησης, θα συζητηθεί σε επίπεδο κορυφής με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι φτάνουν την Παρασκευή στην Αθήνα. Δύο ημέρες μετά, την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί και η πρώτη τους επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την τρόικα τη Δευτέρα το πρωί, ενώ την Τετάρτη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ακολουθήσει συνάντηση και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, όπου θα συζητηθούν και πάλι τα μέτρα που θα ληφθούν για την κάλυψη του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως και οι τελικές αποφάσεις για το πακέτο του 2012 που ακόμη εκκρεμεί (ειδικά μισθολόγια, πετρέλαιο θέρμανσης, φοροαπαλλαγές κλπ), έχει προαναγγελθεί ότι θα ανακοινωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. 
WWW.LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: