Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

«ΚΕΝΟ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του μνημονίου και των αποκρατικοποιήσεων έχουν δημιουργήσει κενό χρηματοδότησης, υποστηρίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ -μιλώντας, μεταξύ άλλων, και για ανάγκη αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. 


Αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το θέμα της επιμήκυνσης, η Κρ.Λαγκάρντ ανέφερε από την Ουάσινγκτον ότι το Ταμείο επιδιώκει οι χώρες που βρίσκονται σε μηχανισμούς στήριξης και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για μείωση του χρέους να λαμβάνουν περισσότερο χρόνο και ευκαμψία για να επιτύχουν τους στόχους. 

«Ως αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης στις ιδιωτικοποιήσεις και την περιορισμένη είσπραξη εσόδων, υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό» δήλωσε η Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Η Ελλάδα, επεσήμανε χρειάζεται σειρά περικοπών και ενίσχυση εσόδων για να καλύψει το κενό που έει προκύψει, παράλληλα με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν χρειαζόμαστε μόνο 11,5 δισ. ευρώ περικοπών, χρειαζόμαστε σειρά περιοκπών και ενίσχυση εσόδων για να καλυφθεί το κενό», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ. 

«Ως μέρος αυτής της εξίσωσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος» τόνισε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε τη σημασία υιοθέτησης «δομικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος της Ελλάδας και του ελληνικού πληθυσμού», επισημαίνοντας πως «αρκετά επαγγέλματα είναι ακόμη "κλειστά" παρά την υψηλή ανεργία».

«Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι τα προγράμματα να τίθενται εκτός τροχιάς» ανέφερε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «έχουμε τις απόψεις μας για την Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: