Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2012

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες  από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ( από 17 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2012). 


Σύμφωνα με την απόφαση οι διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων θα ξεκινούν στις 10 π.μ. και θα διαρκούν έως τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών, αλλά και την υποβολή αιτημάτων από τους δικαστές στους διευθύνοντες τα δικαστήρια προκειμένου να τους διατεθεί υλικοτεχνική υποστήριξη (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.) ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι να παίρνουν τις δικογραφίες στα σπίτια τους.

Να σημειωθεί ότι το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν στις 22 Σεπτεμβρίου και τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχουν προγραμματίσει. 

Σήμερα, Παρασκευή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε συναντηθεί με τον κ. Φώτη Κουβέλη αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: