Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ «ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ


«Δεν είναι οι αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά αυτοί που επιμένουν στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, η δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις που τα 'χουν παραδώσει όλα στους τραπεζίτες, στριμώχνοντας, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση γερμανικών συνδικάτων και οργανώσεων, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι Γγερμανοί εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τον ελληνικό λαό και εξήγησε ότι υπάρχουν «κοινοί εχθροί και κοινές διεκδικήσεις», για να προσθέσει ότι «αυτό που μας ενώνει είναι το κοινό μας συμφέρον να πολεμήσουμε την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, αυτήν την πολιτική που εξαθλιώνει σήμερα τους Έλληνες και κρατάει για πάρα πολλά χρόνια το δικό σας μισθό καθηλωμένο».

Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «σκληρά προγράμματα λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό», οδηγώντας τη χώρα σε επίπεδα »αντίστοιχα εξαθλίωσης με εκείνα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» και μίλησε για ποσοστό 30% ανεργίας, για περίπου ένα τρίτο του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχιας, για τη μετανάστευση χιλιάδων νέων, αλλά και για ουρές για συσσίτια στις μεγάλες πόλεις. 

«Την ίδια στιγμή όμως οι κάτοχοι του πλούτου, οι τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και κερδίζουν δισεκατομμύρια από αυτή την κατάσταση», δήλωσε και κάλεσε τους λαούς να ενωθούν, καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχουν πια διαχωρισμοί ανάμεσα στους λαούς και στους εργαζόμενους, το Βορρά και το Νότο, αλλά ο μόνος διαχωρισμός σήμερα στην Ευρώπη είναι ανάμεσα στους πλούσιους που θέλουν να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι και στους φτωχούς εργαζόμενους που γίνονται φτωχότεροι».

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στις επιλογές των συντηρητικών κυβερνήσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και προειδοποίησε ότι «η ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, ειδάλλως δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει». Επισήμανε ακόμη ότι «αυτές οι πολιτικές είναι που αναπαράγουν τον εθνικισμό, που ρίχνουν δηλητήρια στους λαούς» και επανέλαβε: «Εμείς σήμερα εδώ είμαστε για να πούμε ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έχουν κοινούς αγώνες και θα κερδίσουν», ενώ αναφέρθηκε και στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα. 

«Στη χώρα μου, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, αλλά και μια χώρα που έχουμε δώσει βαρύ φόρο αίματος πάλι ενάντια στο φασισμό, αυτές οι βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας έχουν ξαναβγάλει στους δρόμους το αυγό το φιδιού. Έχουν βάλει την ακροδεξιά στο Κοινοβούλιο», δήλωσε και κατέστησε την Γερμανίδα καγκελάριο και την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ υπεύθυνες για την κατάσταση, καλώντας να αλλάξουν πολιτική. «Ορίστε, λοιπόν, κυρία Μέρκελ και κύριοι της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ, ποια είναι τα κατορθώματά σας. Ορίστε τι καταφέρατε,διότι αυτό είναι επίτευγμα της δικής σας πολιτικής, της πολιτικής σκληρής λιτότητας ενάντια στους εργαζόμενους», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους Γερμανούς εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των εργαζόμενων στην Ελλάδα «που αγωνίζονται και διεκδικούν δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και να δώσουμε την υπόσχεση ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα για την Ευρώπη» και κάλεσε όλοι μαζί να δώσουν την υπόσχεση ότι «αυτό το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας, το μνημόνιο, ο ελληνικός λαός θα το κάνει κουρελόχαρτο μέσα από τους αγώνες του, ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα αποκτήσει δημοκρατικά αριστερή κυβέρνηση που θα είναι δίπλα στο λαό, ότι οι δικοί σας αγώνες θα είναι νικηφόροι αγώνες για μια άλλη Ευρώπη, για μια άλλη προοπτική».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: