Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥΘΕΝΑ


Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν το πρωί της Τρίτης στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς κλήθηκαν από τη διοίκηση του ιδρύματος να απομακρύνουν ομάδα νεαρών, που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», οι οποίες βρίσκονταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους του ιδρύματος και εντός του κτιρίου διοίκησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκε στην διοίκηση του ΤΕΙ για την «απρόκλητη», όπως την χαρακτήρισε, είσοδο της αστυνομίας στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα καταγγέλλει το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, που αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί ποινικές πράξεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους, ως πότε θα ανεχόταν η Ελληνική κοινωνία άσυλο για εγκληματικές δραστηριότητες;!

Ανώνυμος είπε...

οταν με το καλο βγαλεις το λυκειο (εκει γυρω στα 40 δλδ) περνα μια βολτα απο το "ασυλο" να δεις τις "εγκληματικες δραστηριοτητες'

καλα?