Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ-ΣΙΓΟΥΡΑΑΑ ΛΕΜΕ!!!


Την αποχώρηση των επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων.
Η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό», είπε ο Σάιμον Ο' Κόνορ. «Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν», σημείωσε εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα». Στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας.


Ο κ. Ο' Κόνορ έκανε λόγο για εντατικές και παραγωγικές συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τόνισε πως σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος. Οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, πάντως, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κακογραμμένη παράσταση οι διαπραγματεύσεις

Εν τω μεταξύ, «κακογραμμένη παράσταση με ατάλαντους ηθοποιούς και προβλέψιμη κατάληξη» χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η επικοινωνιακή διαχείριση των προειλημμένων αποφάσεών τους, οι ψευτομαγκιές προς την τρόικα και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού, είναι τόσο πειστικά όσο οι προεκλογικές τους εξαγγελίες για αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία τώρα υλοποιούν με ακόμα πιο σκληρό τρόπο».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις, η νέα φορολογική λεηλασία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, συνιστούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα οικονομικής και οικονομικής καταστροφής και υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου».

Ο μοναδικός δρόμος για μια «κοινωνικά δίκαιη έξοδο» από την κρίση είναι «οι αγώνες του ελληνικού λαού και το εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη, φορολόγηση του πλούτου και στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: