Σάββατο, Σεπτεμβρίου 08, 2012

ΙΡΑΚ: ΌΛΜΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΡΑΚΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ


Ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από συριακούς όλμους που έπεσαν στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, έγινε γνωστό σήμερα από τις ιρακινές αρχές.
Την Παρασκευή (χθες) γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τέσσερις όλμοι που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος έπεσαν στην ιρακινή πλευρά, στην Κάιμ. Δύο όλμοι έπεσαν σε περιοχές που δεν κατοικούνται αλλά οι άλλοι δύο έπεσαν σε σπίτια.

Ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον λοχαγό 'Αλι Τζουουάιρ, του κέντρου διοίκησης στρατιωτικών επιχειρήσεων της επαρχίας 'Ανμπαρ, όπου βρίσκεται η Κάιμ. Ο γιατρός Μουστάφα Τσόουκι του νοσοκομείου της Κάιμ επιβεβαίωσε πως παρελήφθη η σορός του κοριτσιού και πως οι τραυματίες λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.
Σε ανακοίνωσή του, το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως τέσσερις όλμοι "που εβλήθησαν από τη Συρία (…) τραυμάτισαν και σκότωσαν κάποιους συμπολίτες μας".
"Μέχρι τώρα το Ιράκ παρέμεινε ουδέτερο στη συριακή σύγκρουση. Όμως αν αυτά τα γεγονότα επαναληφθούν, οι δυνάμεις μας θα είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε επίθεση", ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.  
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: