Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΥΡΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΕΙ!!! ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ


Πρωτοφανές περιστατικό με βουλευτή να απειλεί δήμαρχο επειδή... εφαρμόζει τους νόμους καταγγέλλει ο δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος λέει, πριν από λίγο καιρό δέχτηκε τηλεφώνημα από τον βουλευτή Εύβοιας της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, ο οποίος τον απείλησε ότι θα έρθει στη Σκύρο και θα τον χαστουκίσει....
Οπως καταγγέλλει ο κ. Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο «Εθνος», όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο όταν αναγκάστηκε να προχωρήσει στη σφράγιση κάποιων καταστημάτων (π.χ. μπαρ) στη Σκύρο, επειδή είχαν υποβληθεί μηνύσεις για τη μουσική. «Είχαν υποβληθεί από πέντε μηνύσεις σε επτά καταστήματα της Σκύρου. Αν υποβληθούν τρεις, ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να κλείσει το κατάστημα. Εκανα λοιπόν αυτό που έπρεπε και ήμουν υποχρεωμένος εκ του νόμου να κάνω.

Και τα έκλεισα εκ περιτροπής για να μη μείνει όλη η Σκύρος χωρίς μαγαζιά διασκέδασης», λέει ο κ. Χατζηγιαννάκης. Δεν περίμενε βεβαίως αυτό που ακολούθησε... «Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μίχος και μου είπε πως δεν κάνω καλά τη δουλειά μου. Κι ενώ του εξηγούσα για αρκετή ώρα πώς έχουν τα πράγματα, εκείνος τελικά μου είπε πως θα έρθει στη Σκύρο να με χαστουκίσει», δηλώνει ο κ. Χατζηγιαννάκης στο «Εθνος».
Ο δήμαρχος ενημέρωσε για το περιστατικό με έγγραφό του τον πρόεδρο της Βουλής κι όλες τις αρμόδιες αρχές, τον εισαγγελέα, τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Δεν θέλησε ωστόσο να υποβάλει, όπως λέει, μήνυση, επειδή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ, τις αποδοκιμασίες πολιτών αντιμετώπισε -σύμφωνα με πληροφορίες- χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι διαδηλωτές -που είναι τρίτεκνοι και πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα- αντιλήφθηκαν την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Τότε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μερίδα διαδηλωτών αποδοκίμασαν τον κ. Κασιδιάρη. Το επεισόδιο δεν συνεχίστηκε και εκπρόσωποι των τρίτεκνων είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών.
LE MONDE
Απειλή για τη δημοκρατία
Κίνδυνο για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε σχετικό άρθρο της, ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Αποφασισμένη είναι η ελληνική κυβέρνηση να υψώσει τους τόνους απέναντι στο νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή που βρίσκεται παντού στους δρόμους και τα πάει καλά και στις δημοσκοπήσεις, μετά την είσοδό του στη Βουλή και εξαιτίας της κρίσης». Στο άρθρο της η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για αδράνεια πολλών ετών των ελληνικών αρχών απέναντι στη Χρυσή Αυγή και σημειώνει ότι ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι οι νεοναζιστές συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία.
Ειδική μνεία κάνει η Le Monde και στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για «μηδενική ανοχή στα τάγματα εφόδου», λέγοντας πως ο υπουργός περνάει στην αντεπίθεση, παρότι και ο ίδιος έχει αρκετές φορές εκφραστεί με δριμύτητα κατά της «εισβολής μεταναστών». Εν συνεχεία το άρθρο αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές όλο το καλοκαίρι κάνει επίδειξη δύναμης και υπάρχουν υποψίες ότι ευθύνεται για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Επιπλέον γίνεται αναφορά στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης και το θέμα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να το δείρει το σάψαλο, ένα δυνατό κλανίδι και έφυγε για μόνιμες διακοπές