Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙ’ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ


Συμπληρώνουν 5 ημέρες αποχής οι κρατούμενοι της Κέρκυρας από συσσίτιο και εργασίες. Από τις 20/9 ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν απεργία οι κρατούμενοι στις περισσότερες φυλακές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και της Κέρκυρας. Στις φυλακές Κορυδαλλού, στα Τρίκαλα, στα Γρεβενά, στα Διαβατά, στο Μαλανδρίνο, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, αλλά και αλλού, χιλιάδες κρατούμενοι απέχουν από την εργασία τους, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει στην κυριολεξία οι φυλακές. Οι κρατούμενοι απέχουν από τα μαγειρεία, τα τυπογραφεία, την καθαριότητα και άλλες εργασίες καθώς και από το συσσίτιό τους. 

Οι κρατούμενοι ζητούν: βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, ιατρική περίθαλψη, τα 3/5 να γίνουν 3/7 και η μέγιστη κράτηση να είναι 12 χρόνια. Υπάρχουν και επιμέρους αιτήματα που αφορούν τη λειτουργία της κάθε φυλακής. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι κρατούμενοι κάνουν αποχή από τα μεροκάματα. Τα μέσα του αγώνα που χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε φυλακή διαφοροποιούνται ( αλλού γίνεται ολική απεργία μεροκάματων, αλλού μερική, σε άλλες αποχή συσσιτίου κ.τ.λ. ). Επίσης σε άλλες φυλακές, η συμμετοχή είναι καθολική ενώ σε άλλες όχι. 

Αποσυμφόρηση ζητούν και οι εργαζόμενοι 
Η αποσυμφόρηση των Φυλακών από τους υπεράριθμους κρατούμενους που βρίσκονται εκεί, η καλύτερη μισθολογική αντιμετώπιση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη 20 του μήνα, 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=69949:2012-09-17-20-57-49&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz26oA6MoUg 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Remember, Remember
The Fifth of November
The Gunpowder, Treason and Plot
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.

Ανώνυμος είπε...

11 36 γραφεις κ στο πενταποσταγμα ;