Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2012

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες, όπως και την κατάργηση των δαπανών που εκπίπτουν κατά 10% από την φορολογία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου να ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2013. Στην περίπτωση που εφαρμοστεί ο συντελεστής 20% από το πρώτο ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο 1.000 ευρώ ενώ αν ο συντελεστής είναι 30%, η επιβάρυνση ανέρχεται στα 1.500 ευρώ,ενώ ως τώρα όσοι δήλωναν εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η διατήρηση για τα εισοδήματα του 2012 των δαπανών που εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο και αφορούν ιατρικά έξοδα, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, δίδακτρα, ενοίκια κ.ά. Από το 2013 οι εν λόγω δαπάνες θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έκπτωση από το εισόδημα δαπανών με αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κομμωτήρια κ.α.). Η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών θα επιφέρει αυτόματα επιβάρυνση για την πλειονότητα των μισθωτών και των συνταξιούχων.



Πηγή: Οι δύο μεγάλες ανατροπές του φορολογικού νομοσχεδίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69043#ixzz27HRh6LF2
ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: