Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΙΑ-ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ


ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:
Πήγε λέει ο Κασιδιάρης από τις 12 Ιουλίου στον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησει άρση της Βουλευτικής του Ασυλίας. Τρίχες κατσαρές. Το θέμα έχει ως εξής:
Για να αρθεί η Βουλευτική Ασυλία χρειάζεται να διαβιβαστεί το αίτημα της άρσης από Εισαγγελέα στη Βουλή και όχι από οποιονδήποτε άλλο. (π.χ. Τον ίδιο τον κατηγορούμενο, τους δικηγόρους του ή τον παπού του) Ο Κασιδιάρης έκανε αίτηση στον πρόεδρο της Βουλής από τις 12 Ιουλίου που δεν είχε πρακτικά καμία αξία, και μόλις στις 29/8, 4 μέρες πριν τη δίκη πήγε στον Εισαγγελέα Εφετών να υποβάλλει το αίτημα, ξέροντας πως δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι απαραίτητς διαδικασίες μέχρι το δικαστήριο ώστε να ξαναπάρει αναβολή: Εισαγγελέας -> Συμβούλιο Εφετών -> Πρόεδρος Βουλής -> Επιτροπή της Βουλής -> Ολομέλεια της Βουλής. Ιδού και το σχετικό Άρθρο του Συντάγματος:

" MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
TMHMA Γ΄ - Bουλή
KEΦAΛAIO TPITO - Kαθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών
'Αρθρο 62 - (Βουλευτική ασυλία)
1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Eπίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.
H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Bουλής.
H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Bουλής.
Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα."
Τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές και στάχτη στα μάτια του κόσμου.
(via Thanasis Kourkoulas)
https://www.facebook.com/JUNGLE.Report
ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: