Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2012

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Μετα τον νομο-εκτρωμα της διαμαντοπουλου, η "οικονομικη" τους κριση στοχεύει για αλλη μια φορα την παιδεια. Προς χαριν της τροικας λοιπον, αυτη τη φορα κοβεται το πακετο των 34 εκατομμυριων ευρω,που αντιστοιχει στην ετησια δαπανη του προυπολογισμου για τη διαθεση δωρεαν συγγραμματων στους φοιτητες.
Απο το εαρινο εξάμηνο αυτου του ετους διακοπτεται οι διαθεση δωρεαν συγγραμματων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Αυτο σημαινει οτι οι φοιτητες που δεν εχουν 500 η 600 ευρω για ξοδεμα για τις σπουδες τους, θα μενουν χωρις βιβλια ή θα καταφευγουν σε μεθοδους τυπου σκαναρισμα η φωτοτυπηση που κι αυτες κοστιζουν αρκετα οταν προκειται για βιβλια 300 σελιδων και βαλε.

Γυρναμε ετσι στο παλιο καλο "Μονο οι πλουσιοι σπουδαζουν"

Κι ενω ενα τετοιο μετρο θα επρεπε να εχει ξεσηκωσει εντονες αντιδρασεις, διαδηλωσεις, καταληψεις, ολοκληρη η φοιτητικη κοινοτητα κοιμαται ή (ακομα καλυτερα) διαβαζει εν οψει εξεταστικης περιοδου, αφοσιωμενη στο σκοπο για τον οποιο την προοριζουν: την παραγωγη εργατικης δυναμης, χειραγωγημενης, προσκυνημενης και υπακουης, να δουλευει και να παραγει το κερδος των αφεντικων.

Και η ερωτηση ειναι "Ποτε επιτελους θα υπαρξει ενα ισχυρο φοιτητικο κινημα, ικανο να ανατρεπει νομους-εκτρωματα, καταργησεις και συγχωνευσεις πανεπιστημιων και καταργησεις βασικων παροχων οπως ειναι τα συγγραμματα των φοιτητων;"

Αν οχι τωρα, ποτε?
Συνελευσεις, καταληψεις και πορειες σε καθε σχολη!

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1420025
ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: