Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2012

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΑΡΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ


Περίπου 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται από τα καΐκια των δουλεμπόρων κάθε ημέρα στη Σύμη, πολλές φορές ακόμη και στο λιμάνι, κατήγγειλε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5. 
Ο δήμαρχος Σύμης μίλησε για ανεξέλεγκτη κατάσταση και ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σημειώνοντας ότι μόνο σήμερα έφθασαν στο νησί 37 παράνομοι μετανάστες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Αγαθονήσι και τη Λέρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σύμης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Σύμη διαθέτει μόνο ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού, το οποίο αυτήν την περίοδο επισκευάζεται.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ζήτησε το συντονισμό αστυνομίας, λιμενικού και στρατού, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που όπως φαίνεται οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τον αποκλεισμό του Έβρου, οι δουλέμποροι έχουν επιστρέψει στις θαλάσσιες οδούς του Αιγαίου.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να γίνει Τζαμί άμεσα στη Σύμη γα τις ανάγκες των συμπολιτών μας

Ανώνυμος είπε...

Ο πάνω είμαι και συμπληρώνω. Να γίνει επίσης και στρατόπεδο συγκέντρωσης ανάλογο του Νταχάου για τα Εθνικοπούτανα των χρυσών αυγών