Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2012

ΚΑΡΟΥΖΟΣ-GATE : «ΕΤΑΙΡΙΚΟ» ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ-ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ


Aπορία και σύγχυση στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκάλεσε στη διάρκεια των ερευνών της υπόθεσης φοροδιαφυγής η κατάσχεση ενός εγγράφου που έκανε λόγο για ακύρωση της πώλησης του ακινήτου από την Karouzos Construction προς την κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Ρέστη.
Μία μόλις ημέρα πριν από τη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου πώλησης του ακινήτου αγοραπωλησίας του ακινήτου στη Γλυφάδα τον Οκτώβριο του 2008, βρέθηκε έγγραφο με τίτλο «Ιδιωτικό Συμφωνητικό Λύση Προσυμφώνου Αγοραπωλησίας Ακινήτου Επιστροφή Αρραβώνος» που ακύρωνε το προσύμφωνο, αναφέροντας ότι επεστράφη σε μετρητά ο «αρραβώνας» που είχε καταβληθεί.

Ο αρραβώνας
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, έχει υπογραφεί την 23η Οκτωβρίου του 2008 μεταξύ της Ρεβέκκας Σκαφτούρα που ενεργούσε ως νόμιμος εκπρόσωπος της Karouzos Construction και της Αικατερίνης Σαλάκου, ως πληρεξούσιου της Muchtone Limited, φέροντας τις σφραγίδες και των δύο εταιρειών.
Με το εν λόγω έγγραφο συμφωνήθηκε η λύση του προσυμφώνου και αναφέρεται ότι επεστράφη σε μετρητά ο «αρραβώνας» που βάσει του προσυμφώνου είχε καταβληθεί από τη Muchtone. Δηλαδή, επεστράφησαν σε μετρητά 500.000 ευρώ που καταβλήθηκαν με τραπεζική επιταγή της First Businees Bank, γεγονός που όπως υπογραμμίζεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ «δεν συνάδει με τα συναλλακτικά ήθη».
Την ίδια μέρα, βέβαια (6-8-2008), από το ίδιο τραπεζικό κατάστημα η εταιρεία Lincoln Finance Corporation με ενδιάμεσο την εταιρεία International Finance and Investments, είχαν καταβληθεί στην Karouzos Construction επιπλέον 9 εκ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό των 9,5 εκ. ευρώ είχε καταλήξει, σύμφωνα με την έρευνα, σε λογαριασμό της μητρικής του ομίλου Καρούζου, Karouzos Real Estate, στην Τράπεζα Αττικής. Ομως από την εξέταση των λογαριασμών των συμφερόντων Καρούζου, δεν προκύπτει η επιστροφή τόσο των 9 εκ. ευρώ όσο και των 500.000 ευρώ προς τη Muchtone, της οποίας οι λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση στην υπό εξέταση περίοδο.
Αντίστοιχα, δεν προέκυψε η επιστροφή των χρημάτων προς τους λογαριασμούς από τους οποίους προήλθαν τα χρήματα με δικαιούχους τις εταιρείες Lincoln και International Finance and Investments.
Το προσύμφωνο βάσει του εγγράφου αυτού ακυρώθηκε μία μέρα πριν από τη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου που συντάχθηκε για την αγοραπωλησία του ακινήτου, ενώ ήδη από την 1η Αυγούστου 2008 είχε υποβληθεί στη ΔΟΥ Γλυφάδας η δήλωση για τον φόρο που αφορούσε τη μεταβίβαση του ακινήτου στη Γλυφάδα (Κύπρου 68) και είχε ως αντισυμβαλλόμενους την Karouzos Construction ως πωλήτρια εταιρεία και τη Φάντομ ως αγοράστρια.
Σύμφωνα με το πόρισμα, εκδόθηκαν 4 επιταγές συνολικού ποσού 11 εκ. ευρώ κατ΄ εντολή της Hakassan, μοναδικής μετόχου της Celltek, η οποία είναι η μοναδική μέτοχος της Φάντομ.
Σε όλες τις επιταγές τελευταίος οπισθογράφος είναι η Karouzos Construction. Η μία επιταγή ποσού 5 εκ. ευρώ που είχε εκδοθεί σε διαταγή Φάντομ είχε πρώτο οπισθογράφο τη Φάντομ και δεύτερο και τελευταίο την Karouzos Construction. Επρόκειτο για την επιταγή που αναφέρεται στο συμβόλαιο με το οποίο η εταιρεία συμφερόντων Καρούζου μεταβίβασε το ακίνητο στη Φάντομ.
Ολα τα χρήματα προήλθαν από τον λογαριασμό που τηρούσε η Hakkasan στην FBB. Στα βιβλία της Φάντομ, η εξόφληση του τιμήματος για το συμβόλαιο εμφανίζεται ότι έγινε με μετρητά. Η διεκπεραίωση των συναλλαγών στην τράπεζα έγινε από υπάλληλο που εργαζόταν όπως διαπιστώθηκε στην εταιρεία Enterprises Shipping, συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: