Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 161 ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις, δίνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ρίξουν φως σε 161 υπεράκτιες εταιρείες (offshore) που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη ΔΟΥ Κρανιδίου.


Η ΔΟΥ Ναυπλίου τον περασμένο Ιούνιο απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει τις συνολικά 184 offshore.

Σε πολλές περιπτώσεις στο Κρανίδι φορολογούμενοι με εισόδημα της τάξεως των 10.000 και 15.000 ευρώ εμφανίζονται διαχειριστές 10 - 12 υπεράκτιων εταιρειών ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στο στάδιο της δημοσίευσης βρίσκεται πλέον υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 υπεράκτιων εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της ΔΟΥ Ναυπλίου.

Η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού για τις offshore στο Κρανίδι, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και για την αποτροπή της παραγραφής.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: