Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2012

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Η Τουρκία έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 σύρους πρόσφυγες από το Μάρτιο του 2011.
Η πλειοψηφία των Τούρκων είναι αντίθετη σε κάθε ανάμειξη της χώρας τους στις συριακές υποθέσεις σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. 


Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών και Ερευνών και Εξωτερικής πολιτικής Edam σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει αμέτοχη χωρίς να ευνοήσει οποιαδήποτε πλευρά στη συριακή κρίση.

Από την άλλη πλευρά, το 18% των Τούρκων που ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι η χώρα τους πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ενώ μόλις το 10% πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατιώτες στη Συρία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης που θα τελεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ. 

Η Τουρκία υποστήριξε τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού από το Μάρτιο του 2011 και έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 σύρους πρόσφυγες.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εντάθηκε μετά τα συριακά πυρά που σκότωσαν πέντε τούρκους πολίτες στις αρχές Οκτωβρίου σε μεθοριακή περιοχή.

Πηγή: Το Βήμα 
http://www.left.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: