Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2012

ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ ΘΑ «ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ» ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ


Πόσο είναι το κατά κεφαλήν κόστος της κρίσης χρέους για κάθε πολίτη μιας χώρας που βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες; Σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον όσον αφορά στην Ιταλία, ανέλαβε να απαντήσει η έρευνα που παρουσίασαν το ινστιτούτο κοινωνικών και οικονομικών μελετών Censis και η εμπορική ένωση Confcommercio για τη μείωση της κατανάλωσης και των αγορών από μέρους των πολιτών.


Σύμφωνα με υπολογισμούς, λοιπόν, η οικονομική κρίση θα κοστίσει φέτος 603 ευρώ σε κάθε Ιταλό, ενώ η μείωση των αγορών θα αγγίξει για κάθε Ιταλό τα 806 ευρώ.

Βάσει της έρευνας, το πραγματικό φορολογικό βάρος, αν συνυπολογιστεί και η παραοικονομία, φθάνει στο 55,2% του παραγόμενου εισοδήματος.

Τους τελευταίους έξι μήνες το 18% των ιταλικών οικογενειών δεν κατάφερε, με τις μηνιαίες απολαβές του, να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του και τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις.

«Οι πρώτες αγορές που περικόπτουν οι Ιταλοί είναι αυτές των ειδών ένδυσης και ιματισμού, αλλά και οι έξοδοι για την παραδοσιακή πίτσα και τους κινηματογράφους» γράφει ο Τύπος της γειτονικής χώρας.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
25-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: