Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ


ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ 
Λίγες ώρες μετά την έναρξη της, θεωρητικά, τετραήμερης εκεχειρίας στη Συρία, αναφορές κάνουν ήδη λόγο για συγκρούσεις μεταξύ στρατού και αντικαθεστωτικών. Ομάδες της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι ισχυρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Χαλέπι και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας έξω από τη Δαμασκό.,


Η ομάδα «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» ανέφερε στο Reuters πως αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι προσπάθησαν να κάνουν επίθεση σε βάση του συριακου στρατού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον οδικό άξονα που συνδέει την πόλη με τη Δαμασκό.

Ο συριακός στρατός, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, απάντησε με το πυροβολικό.

Λίγο αργότερα, ομάδες ακτιβιστών ανέφεραν στο βρετανικό πρακτορείο ότι όλμοι και πυρά ελεύθερων σκοπευτών στη Χαράστα, έξω από τη Δαμασκό, στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα

Στην ολιγοήμερη κατάπαυση πυρός είχαν συμφωνήσει Δαμασκός και ορισμένες ομάδες αντικαθεστωτικών για τη μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ Άντχα, μετά τη διαμεσολάβηση του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λακντάρ Μπραχίμι.

Ωστόσο, άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης -όπως η ακραία ισλαμιστική Τζαμπάτ αλ Νούσρα, που έχει ισχυρή παρουσία στο Χαλέπι- είχαν αναφέρει ότι δεν προτίθενται να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Μπραχίμι. Ο συριακός στρατός είχε τονίζει από την πλευρά του πως θα ήταν έτοιμος να απαντήσει.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: