Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ «ΕΡΙΞΑΝ» ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Βασίλε Τσεπόι ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Πόντα να τον απαλλάξει από τα υπουργικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Υγείας, ο Ραέντ Αραφάτ αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα υπουργού Υγείας μέχρι τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 9 Δεκεμβρίου.


«Ο Βασίλε Τσεπόι αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα να γίνει σύμβουλός του σε ζητήματα υγείας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Εθνική Υπηρεσία Ακεραιότητας (ANI) την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε τη Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (DNA) ότι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες που φέρουν τον Βασίλε Τσεπόι εμπλεκόμενο σε σύγκρουση συμφερόντων, σε εγκλήματα σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, καθώς και σε αδικήματα διαφθοράς. Η έρευνα αφορά έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού (SOP-HRD), όταν ο Βασίλε Τσεπόι ήταν διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας στο Ιάσιο.

Η Εθνική Υπηρεσία Ακεραιότητας υποστηρίζει ότι ο Βασίλε Τσεπόι συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων υπογράφοντας συμφωνία για τη συμμετοχή του οργανισμού που διαχειριζόταν σε πρόγραμμα για την ποιότητα και την αποδοτικότητα στη δημόσια υγεία και ότι ο ίδιος και η σύζυγός προσλήφθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος και έλαβαν το ποσό των 42.400 ευρώ.

Πριν από την παραίτησή του, ο κ. Τσεπόι είχε δηλώσει στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress ότι δεν συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων, ότι δίδασκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ότι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια επειδή η Εθνική Υπηρεσία Ακεραιότητας έπληξε τη δημόσια εικόνα του.
ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
2-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: