Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ


Συντονιστικές οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για έργα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Στο σχέδιο υπογραμμίζεται ότι ιδιαίτερη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Μεταξύ άλλων η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης συνιστά:

- σχολαστικό έλεγχο όλων των αντιπλημμυρικών έργων και συντήρησή τους

- μελέτη και εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις που υπέστησαν καταστροφές από πυρκαγιές

- έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό των κοιτών των ρεμάτων

- απομάκρυνση απορριμμάτων, φερτών υλικών, φυλλώματος δένδρων κλπ. από δρόμους και κοινόχρηστους χώρους εντός του αστικού χώρου

- σύγκληση των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, με εντολή των περιφερειαρχών και των συντονιστικών τοπικών οργάνων, με ευθύνη των δημάρχων.

Οι εθελοντικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο μητρώο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, μπορούν να αναλαμβάνουν υποβοηθητικές δράσεις, με την ευθύνη του συντονισμού στις διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών.

Το σχέδιο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gscp.gr .
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδω πειναμε και αυτοι ασχολουνται με πουτσες μπλε σε ροζ φακελο...