Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ


Βασιζόμενες στις πληροφορίες που συλλέγει η ύψιστης μυστικότητας ομάδα της Joint Special Operations Command, οι ΗΠΑ θέτουν τις απαραίτητες βάσεις για να επιτεθούν σε στόχους στη Λιβύη, όπου διαμένουν ή κρύβονται δράστες της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο, τον προηγούμενο μήνα, στην οποία σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις συνεργάτες του.


Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους λόγω της ανικανότητας των τοπικών αρχών να συλλάβουν τους υπευθύνους ή έστω να αρχίσουν ανακρίσεις γύρω από την υπόθεση, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Συνεργαζόμενη στενά με το Πεντάγωνο και τη C.I.A., η Joint Special Operations Command συλλέγει πληροφορίες ούτως ώστε, αν ο πρόεδρος Ομπάμα δώσει εντολή να αναλάβουν δράση, να είναι όλα έτοιμα.

Πιθανή στρατιωτική δράση λέγεται ότι θα περιλαμβάνει χτυπήματα με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, επιδρομές του ίδιου τύπου με αυτή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν και κοινές επιχειρήσεις με τις λιβυκές αρχές.

Εκπρόσωποι του υποργείου Άμυνας των ΗΠΑ και της C.I.A. αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πάντως, μολονότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για δράση, πιθανές επιχειρήσεις τους στη Λιβύη αναμένεται να προκαλέσουν την δυσαρέσκεια (ίσως ακόμα και την οργή) των κατοίκων της χώρας. Οι Λίβυοι δεν θα δεχθούν θετικά επέμβαση των ΗΠΑ, που ίσως καταλήξει σε απώλειες και αμάχων, ειδικότερα έπειτα από την εκτίμηση που τρέφουν στη χώρα της Δύσης για τη στήριξή της στην επανάσταση τους εναντίον τού Καντάφι.
της Λήδας Φιλιππάκη
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: