Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2012

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Να ανοίγουν τα καταστήματα έξι Κυριακές το χρόνο (αντί για μία που επιτρέπεται σήμερα, στις γιορτές των Χριστουγέννων) ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος δήλωσε σήμερα ότι διεκδικεί:
Μία επιπλέον Κυριακή το μήνα Δεκέμβριο.
Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των xειμερινών και 1η Κυριακή των uερινών εκπτώσεων) με αντίστοιχη μείωση της διάρκειάς τους σε πέντε εβδομάδες.
Δύο Κυριακές που περιλαμβάνονται στα δεκαήμερα διαστήματα των φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (mid season sales).

Ο ΕΣΑ διευκρινίζει ότι δεν έχει θέσει θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και προτείνει οι επιπλέον Κυριακές να επιτραπούν μόνο για τον τομέα της πόλης που περικλείεται από τον δακτύλιο. 

Επισημαίνει εξάλλου ότι η παραγωγική λειτουργία της αγοράς της πρωτεύουσας πλήττεται από σειρά παραγόντων (συγκεντρώσεις - πορείες - διαδηλώσεις - περιορισμός κυκλοφορίας αυτοκινήτων (μονά-ζυγά), εγκληματικότητα - παραβατικότητα) και ότι οι προτάσεις του στοχεύουν στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΤΙ ΚΑΛΑ! ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτε τραπεζες καταστηματα και δημ υπηρεσιες 24 ωρες το 24ωρο αν δείται αναπτυξη γραψτε μου .

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Όλος ο πλανητης κινεί την αγορά τις Κυριακές, που κόσμος έχει χρόνο και έστω λίγο χρήμα! Εσείς κλασικά τις εργασιακές σχέσεις κοιτάτε... Πόσο οπισθοδρομικα βλέπουν τα πράγματα οι αριστεροί....