Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012

EURES: 12.000 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Οι Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίες διοργανώνονται από το EURES, ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών υπηρεσιών απασχόλησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για εκδηλώσεις που φέρνουν σε επαφή εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία.
Η Ημερίδα των Βρυξελλών, που είναι και η μεγαλύτερη σε μέγεθος και συμμετοχές, διεξήχθη αυτό το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 12.000 επισκέπτες.  Αξίζει να αναφερθεί πως η Ημερίδα διεξήχθη με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό.
 EURES@EURESjob 
The #EuropeanJobDays team thanks you very much for attending! We had 12,000+ visitors & we hope we've helped you with #advice & #jobs! #EJD
6 Oct 12 ReplyRetweetFavorite

Ποιος είναι ο στόχος της διοργάνωσης;
"Κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, βιογραφικά σημειώματα ενδιαφερόμενων υποψηφίων, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό και πολλές άλλες πληροφορίες σας παρέχονται μέσω του δικτύου EURES", αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του EURES.
Η οικονομική κρίση και η έντονη μεταναστευτική δραστηριότητα που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες και στην Ελλάδα, έφερε αρκετούς Έλληνες στο "European Job Days" των Βρυξελλών.
Η 28χρονη Μαρία, απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στην πολιτική επικοινωνία, δήλωσε στο NEWS247:
"Βρέθηκα σε ένα πολύ ενδιαφέρον event. Μου έκανε εντύπωση πως εκτός από νεολαίους που περίμενα να βρω στη διοργάνωση, είδα και ανθρώπους από μεγαλύτερες ηλικίες". Η ίδια ανέφερε πως ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους ήταν και ένας 50χρονος Έλληνας, κάτοικος Βελγίου.
"Εύχομαι τέτοιου είδους διοργανώσεις να γίνουν και στην Ελλάδα. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει απ' ευθείας με τις εταιρείες αλλά και τους επίσημους φορείς εύρεσης εργασίας από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Κατόπιν συνομιλίας, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να δώσει το βιογραφικό του "στο χέρι" κατ' ευθείαν".
Πλήθος νέων από τις χώρες του νότου
Η Μαρία που τον τελευταίο καιρό διαμένει μόνιμα στο Βέλγιο και αναζητά εργασία, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι προέρχονταν από τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία
Πέρα από την ευκαιρία επιτόπου συνεντεύξεων με τους εργοδότες, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη ζωή και την εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις κορυφαίων επιχειρήσεων και συζητήσεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την αύξηση της απασχόλησης.
Στην ιστοσελίδα του EURES, αυτή τη στιγμή καταγράφονται 960.336 βιογραφικά σημειώματα και 28.806 εγγεγραμμένοι εργοδότες. Αριθμοί που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στην ευρύτερη κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
Όσοι θέλουν να "ανεβάσουν" το βιογραφικό τους στη βάση δεδομένων της EURES, μπορούν να το κάνουν εδώ:
http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=faq&lang=en&catId=2560&parentCategory=2560
Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/EURESjobs
Πηγές φωτογραφιών:
http://www.flickr.com/photos/maritina02
http://www.flickr.com/photos/socialeurope
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: