Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


ΜΕΤΑ ΤΙΣ Α,ΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ 
Χωρίς τελική συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικα στις βαλίτσες τους, θα συνταξιδέψουν για το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας οι κύριοι Στουρνάρας, Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Έτσι η επόμενη δόση για τη χώρα μας πάει πιο πίσω, και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να παραμείνει στη συζήτηση.


«Ο στόχος είναι να πάρουμε έγκαιρα τη δόση ώστε η Ελλάδα να έχει λεφτά», έλεγε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την σύσκεψη με την Τρόικα. «Και όταν λέμε έγκαιρα, εννοούμε πριν τελειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Αυτό που προσπαθούμε να έχουμε τη Δευτέρα στο Γιουρογκρουπ είναι μια θετική δήλωση από τους προϊσταμένους των ελεγκτών, τους κυρίους Όλι Ρεν, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ότι με βάση την εισήγησή των ελεγκτών υπάρχει πρόοδος».

Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα επιστρέψουν την Τρίτη στην Αθήνα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών. «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουμε ανοιχτή τη συζήτηση. Ναι μεν δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά» ανέφερε η ίδια πηγή, που αρνήθηκε πάντως πως η διαφαινόμενη καθυστέρηση συνδέεται με την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά στην «ρήτρα αιρεσιμότητας» αυτή παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Οι όροι θα αποσαφηνιστούν όταν επιστρέψει η Τρόικα.

Η ίδια πηγή πάντως διέψευσε ότι θα κοπουν τα δώρα από το επίδομα και έκανε λόγο για . "false alarm" (άκυρο συναγερμό). 
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: