Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

SIEMENS: ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Στην πώληση του τμήματός της που δραστηριοποιείται στην ηλιακή ενέργεια, το οποίο το 2011 είχε δαπάνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους, σχεδιάζει να προχωρήσει η Siemens
«Η εταιρεία εξετάζει την αποχώρησή της από τον τομέα της ηλιακής ενέργειας και βρίσκεται σε συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές», αναφέρει ο γερμανικός όμιλος σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί στους τομείς της αιολικής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας.


«Λόγω των μεταβολών στο παγκόσμιο περιβάλλον, της πιο ασθενούς ανάπτυξης και της ισχυρής πίεσης στις τιμές στις αγορές ηλιακής (ενέργειας), οι προβλέψεις του ομίλου στην ηλιακή ενέργεια δεν επιτεύχθηκαν», αναφέρει η Siemens στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία πρόκειται έτσι να καταργήσει τον τομέα της «Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας» και να πωλήσει τις δραστηριότητές της στα φωτοβολταϊκά συστήματα και τους ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές, που πάντως θα συνεχιστούν ως τη μεταβίβαση.

Η εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας εντάσσεται στο σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομίλου, οι λεπτομέρειες του οποίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την 8η Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: