Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2012

70 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ" ΚΑΙ ΣΤΗ VODAFONE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού, μικρής κλίμακας, θέτει σε άμεση εφαρμογή η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone Hellas, λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση από τον ΟΤΕ. 
Οπως ανακοινώθηκε χτες από τη διοίκηση της Vodafone, η εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου αφορά τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας και έχει καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή στην εθελουσία δεν μπορεί να ξεπερνά το 10%-15% του συνολικού αριθμού εργαζομένων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 3% του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας που υπερβαίνουν τους 2.000.

Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών με εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χτες θα διαρκέσει μια εβδομάδα και συγκεκριμένα έως τις 19 Νοεμβρίου 2012. Στόχος της εταιρείας είναι να αποχωρήσουν συνολικά περίπου 60-70 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν τις εξής παροχές:
- Το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσής τους, ανάλογα με τα χρόνια εργασίας τους στην εταιρεία.
- Εφάπαξ καταβολή πρόσθετων μισθών με βάση την οικογενειακή κατάσταση του κάθε εργαζόμενου (παιδιά κ.λπ.).
- Ενα επιπλέον ποσό το οποίο θα προκύψει από τον συνδυασμό της ηλικίας του αποχωρούντος και των χρόνων προϋπηρεσίας του.
- Συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για έναν χρόνο, για τον εργαζόμενο και για τα μέλη της οικογένειάς του.
- Εφάπαξ καταβολή του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών στο ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης της εταιρείας.
Πάντως, σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβεί τον στόχο των 60-70, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει αποδεκτές τις «υπεράριθμες» αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες η μητρική εταιρεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η Vodafone Hellas παρουσίασε μικρή υποχώρηση εσόδων και αύξηση της συνδρομητικής της βάσης και του EBITDA. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της ελληνικής Vodafone στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 (Ιούλιος - Σεπτέμβριος) ανήλθαν σε 411 εκατ. λίρες, έναντι 419 εκατ. λιρών το πρώτο τρίμηνο του 2012 (Απρίλιος - Ιούνιος). Το EBITDA ανήλθε στο 101%, έναντι 70% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν 4.314.000, ενώ το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή ανέβηκε στα 15,9 ευρώ από 15,2 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Αύξηση σημείωσε και η διείσδυση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων στη συνδρομητική βάση της εταιρείας, καθώς πλέον smartphones διαθέτει το 19,3% των συνδρομητών της εταιρείας (έναντι 17,9% το πρώτο τρίμηνο). Από τους κατόχους smartphones, το 45,9% τα χρησιμοποιεί με πακέτα δεδομένων (data).
Πάντως, η μητρική εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο του 2012 παρουσίασε ζημιές έναντι κερδών, μετά και την απομείωση της αξίας των δραστηριοτήτων της σε Ισπανία και Ιταλία κατά 5,9 δισ. λίρες. Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών κατέγραψε ζημιές 1,98 δισ. λιρών, έναντι κερδών 6,68 δισ. λιρών την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα συνολικά έσοδά της σημείωσαν πτώση 7,4%, φτάνοντας στα 21,78 δισ. λίρες από 23,52 δισ. λίρες.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
14-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: