Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑ 90% ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα κινούνται οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και στο νομό Σερρών, περισσότερες από 15 μέρες μετά την έναρξη διάθεσης του προϊόντος. Οι πρατηριούχοι αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού η μείωση των παραγγελιών και των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης έφτασε το 90% σε σχέση με πέρυσι.


«Παραγγελίες περισσότερες ενδεχομένως να έχουμε πάλι τα... Χριστούγεννα, αφού πολλοί καταναλωτές φούλαραν από τον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε σχέση με το 2008 το 70% των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης», δήλωσε ο πρόεδρος των Σερραίων βενζινοπωλών Γιώργος Κοτζάογλου.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κατάσταση δε φαίνεται ότι θα αλλάξει, ακόμη κι αν σφίξουν τα κρύα μέσα στο χειμώνα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης ή φρόντισε να προμηθευτεί πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη, όταν η τιμή του προϊόντος κινούνταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τώρα. Αυτό οδηγεί τους επαγγελματίες του χώρου σε αδιέξοδο και οι εκπρόσωποί τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολύ μεγάλος αριθμός πρατηρίων υγρών καυσίμων να βάλει λουκέτο μέσα στο χειμώνα. Στις Σέρρες το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται μεταξύ 1,33 - 1,34 ευρώ/λίτρο.

Πηγή: www.infoserres.gr


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75629:meiosh-ton-paraggelion-kata-90-sto-petrelaio-thermanshs-stis-serres&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134#ixzz2Bj1UU2lm 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: