Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΥΡΕΣ» - ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!


Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «6μέρες» τονίζει την επικινδυνότητα των νέων οχημάτων που χρησιμοποιεί η αστυνομία, τις γνωστές αύρες που έκαναν πρεμιέρα στο πλαίσιο της όξυνσης της καταστολής ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι αύρες μάλιστα «δοκιμάστηκαν» πρόχειρα επάνω σε δόκιμους αστυνομικούς. Ο Δημ. Βαρνάβας, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, μιλά στο ίδιο ρεπορτάζ για τους κινδύνους από τη χρήση των υδροβόλων οχημάτων.





Βίντεο από τη χρήση της αύρας στο Σύνταγμα, στις 7 Νοέμβρη
Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:
Πειράματα σε δόκιμους

Ανήσυχοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ύστερα από όσα είδαν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια της πρόχειρης – όπως καταγγέλλουν – εκπαίδευσης. «Έφθασαν στο σημείο να βάζουν δόκιμους αστυνομικούς σαν στόχους, προκειμένου να κάνουν βολές. Μιλάμε για παιδιά 18 και 19 χρονών, που η σωματοδομή τους ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, πάνω στα οποία ασκήθηκε τεράστια πίεση από τις αντλίες νερού. Δε θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες συνθήκες, εφ’ όσον αυτά τα οχήματα χρησιμοποιηθούν εναντίον διαδηλωτών, απλών πολιτών», υπογράμμισε στην «6 μέρες» ο Νίκος Καραδήμας, εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ, αναφέρεται (σημειώνουμε ωστόσο πως η αστυνομία λογικό είναι να τονίζει την ισχύ της αύρας, για λόγος τρομοκράτησης των διαδηλωτών):
«Ακόμα πειραματιζόμαστε»
«Ήμασταν πολλοί προσεχτικοί στη χρήση της αύρας, γιατί και εμείς ακόμα πειραματιζόμαστε. Η ισχύς του κανονιοφόρου οχήματος είναι τρομακτική και ένας λάθος χειρισμός μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα», τονίζει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ (…) Μας αποκαλύπτει μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών του οχήματος με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, «οι άντρες μας ζορίστηκαν».
«Η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη»
Ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δηλώνει μάλιστα στην εφημερίδα: «Εφ’ όσον κάποιος πολίτης, ανεξαρτήτων ηλικίας, βληθεί με πίεση από τον εκτοξευτήρα νερού, τότε η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη. Μιλάμε για κίνδυνο ρήξης σπλήνας, βλάβης στα νεφρά και φυσικά για κίνδυνο καταγμάτων από την εκσφενδόνιση του ίδιου του ατόμου σε απόσταση αρκετών μέτρων εξαιτίας της πίεσης. Στην ιατρική ορολογία, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται σύνδρομο καταπλάκωσης και παρατηρείται σε θύματα τροχαίων ή εργατικών ατυχημάτων».
***

Είμαστε σίγουροι πως η αστυνομία και το υπ. Δημ. Τάξης θα διαβεβαιώνει συχνά ότι η χρήση της αύρας θα 'ναι «προσεκτική» -όπως άλλωστε και με τα δακρυγόνα. Εχετε ακούσει ποτέ για ευθεία βολή πάνω σε διαδηλωτές ή για ρίψη χημικών μες στο πλήθος; Τσκ, τσκ, η ελληνική αστυνομία δεν τα κάνει αυτά... 

http://www.left.gr/article.php?id=12919
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: