Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ


Το λεγόμενο πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων αφορά χιλιάδες άτομα
“Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική όπως εμφανίζεται σήμερα. Υπήρξε εντύπωση ότι ο δημόσιος υπάλληλο δεν μετακινείται” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης τονίζοντας πως το 2013 θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 40.000 άτομα και τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν χωρίς να υπάρξουν νέες προσλήψεις.


Όπως είπε ο υπουργός στη Βουλή ουσιαστικά αφορά όλους όσοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό. 

Επί της ουσίας, είπε ο κ. Μανιτάκης κανείς δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της πρόσληψης όλων αυτών των ανθρώπων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν απειλούνται με απόλυση, μίλησε όμως σαφώς για μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες.

Ανέφερε μάλιστα για παράδειγμα μετακίνηση υπαλλήλων σε διοικητικές υπηρεσίες της Αστυνομίας ώστε να αποδεσμευτούν από καθήκοντα γραφείου ένστολοι, αλλά και σε αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και στον ΕΟΠΥΥ.

Η μετακίνηση βέβαια είναι υποχρεωτική, όπως ήδη ισχύει στην περίπτωση των μετατάξεων στο δημόσιο στην περίπτωση που ο υπάλληλος δεν την αποδεχθεί αυτομάτως χάνει τη θέση του στο δημόσιο.

Ο τρόπος επιλογής θα γίνει με αδιάβλητο τρόπο, είπε ο υπουργός. Καμία μετακίνηση δεν θα έχει ρουσφετολογικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό στην επιτροπή θα υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΕΠ αλλά και εκπρόσωποι των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
http://www.newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: