Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, καθώς πραγματοποιούν πορεία περίπου 50 βυτιοφόρα στο ρεύμα προς Αθήνα.


Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων θα κατευθυνθούν προς Πειραιά και θα επιστρέψουν στη συνέχεια στον Σκαραμαγκά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις τους είναι να κινηθούν προς Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 50 βαριά οχήματα ήταν παρατεταγμένα από το πρωί της Τετάρτης στη γέφυρα του Σκαραμαγκά, ενώ αυξημένη, αλλά μέχρι τώρα διακριτική, είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι βυτιοφορείς διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τους αυτοκινητιστές, το υπουργείο Ανάπτυξης περιέλαβε στο πολυνομοσχέδιο ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η μίσθωση Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης, χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τις κοινοτικές διατάξεις και οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδα και μαρασμό.

Στην ουσία, όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, με τη ρύθμιση εξομοιώνονται τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης με τα περίπου ένα εκατομμύριο Ιδιωτικής Χρήσης, τα οποία θα μπορούν να εκτελούν μεταφορικό έργο υπέρ τρίτων.

Στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη αποφασίστηκε να κατέλθει ο κλάδος σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, Τετάρτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: