Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2012

ΈΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υιοθέτηση των νέων μέτρων, πραγματοποιούν στην Πάτρα οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός διαβεβαίωσε ότι οι δήμαρχοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της αυτοδιοίκησης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, όπως ανέφερε, θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα που παραμένουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των πόλεων.


Ο κ. Μοσχολιός χαρακτήρισε το μέτρο της διαθεσιμότητας άδικο, πρόχειρο και αναποτελεσματικό, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, κανένας δήμαρχος δεν θα συναινέσει την υλοποίηση του μέτρου, όπως αυτό δρομολογείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και ως εκ τούτου δεν θα υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη».

Παρών στη συνέλευση είναι και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρέθεσε στοιχεία που «καταδεικνύουν τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και τις οικονομίες κλίμακας που έχει πετύχει, με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων της».

Ειδικότερα ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι «η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας ανέρχεται σε μόλις 0,9%, «ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρώπης των 27», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο προσωπικό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι ενώ οι αποχωρήσεις των εργαζομένων στους δήμους στη διετία ξεπέρασαν ήδη τις 6.000 και ο αριθμός των συμβασιούχων έχει μειωθεί περισσότερο από 60%, οι δήμοι καλούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες, που αφορούν όλο το παραγωγικό φάσμα και τη λειτουργία του κράτους, με ταυτόχρονες περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
26-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: