Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2012

ΕΚΕΧΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΖΗΤΑ Ο ΟΗΕ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Στο Κάιρο αναμένεται ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν ΓΚι-Μουν με διακηρυγμένο στόχο να προωθήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, οι οποίες έχουν μπει υπό την άτυπη αιγίδα της Αιγύπτου. Παράλληλα, μετά το αιματηρό 24ωρο της Κυριακής, οι ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα αλλά και οι ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζονται, με τοπικούς αξιωματούχους στη Γάζα να μιλούν για νέα πλήγματα από τα ξημερώματα της Δευτέρας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εννέα άτομα, τουλάχιστον δύο από τα οποία παιδιά.


Πριν φτάσει τη Δευτέρα στο Κάιρο, ελπίζοντας ότι το «βάρος» του θα γίνει καταλύτης στις διπλωματικές διαδικασίες, ο Μπαν Γκι-Μουν κάλεσε «και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας».

«Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς» δήλωσε ο Μπαν , προσθέτοντας: «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί Ισραηλινοί, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Όπως αναφέρει η ισραηλινή Haaretz, παλαιστιανικές νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, εννέα Παλαιστίνιοι -τουλάχιστον δύο εκ των οποίων παιδιά- έχουν σκοτωθεί στις συνεχιζόμενες για έκτη ημέρα ισραηλινές επιδρομές.

Το μέχρι στιγμής πιο αιματηρό περιστατικό από την έναρξη των επιχειρήσεων ήταν την Κυριακή οπ βομβαρδισμός σπιτιού στην πόλη της Γάζας που είχε στοιχίσει τη ζωή έντεκα αμάχων και τον τραυματισμό 30.

Παράληλλα, οι ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζουν να εκτοξεύονται. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, αντιαεροπορικές σειρήνες είχαν ηχήσει ξάνα στο Τελ Αβίβ, ενώ το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στην πόλη χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: