Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2012

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Χωρίς συγκοινωνία παρέμειναν για δεύτερη μέρα χθες 35.000 κάτοικοι χωριών στην ανατολική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του ΚΤΕΛ να διακόψει τα δρομολόγιά του εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Αργά χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλβης, μιας από τις περιοχές που πλήττονται από τη διακοπή των δρομολογίων, αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν δεν ανασταλεί σύντομα η απόφαση του ΚΤΕΛ να τραβήξει χειρόφρενο στα υπεραστικά λεωφορεία.

«Ενημερωθήκαμε από την Περιφέρεια ότι έχει εκταμιευθεί ένα κονδύλιο ύψους 274.000 ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι δικαιούχοι, εκτός από το ΚΤΕΛ, που έκαναν δρομολόγια και περιμένουν να εισπράξουν χρήματα. Πήραμε επίσης τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα θα εκταμιευθούν κι άλλα χρήματα κι ενημερώσαμε σχετικά τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ. Αν δεν αναστείλουν αμέσως τη διακοπή των δρομολογίων, τότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», είπε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.
Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διακόπηκαν επ' αόριστον σε όλα τα χωριά εντός του Νομού Θεσσαλονίκης, οδηγώντας στην απομόνωση χιλιάδες κατοίκους. Κανονικά εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια και αυτά της γραμμής Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Το ΚΤΕΛ έχει λαμβάνειν 200.000 ευρώ από τον ΟΑΣΘ, ως αποζημίωση για το συγκοινωνιακό έργο στον Λαγκαδά, 500.000 ευρώ για τα μεταφορά μαθητών και 320.000 ευρώ από δήμους, με βάση ειδικές συμβάσεις.
Στο μεταξύ, στη διακοπή των δρομολογίων στην πόλη της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο επιμένει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, που ελέγχει τα αστικά λεωφορεία, εξαιτίας οφειλών 80 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο. Ενδεχόμενο χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ θα φέρει σε αδιέξοδο 450.000 πολίτες που μετακινούνται καθημερινά με αστικά λεωφορεία. Σήμερα η διοίκηση του οργανισμού πρόκειται να έχει συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ  TV
28-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: