Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ


Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην κυβερνητικών παραγόντων, ύστερα από την έρευνα που διενήργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής με ένα λιτό διαβιβαστικό, χωρίς αξιολογικές κρίσεις και χωρίς ονομαστικές αναφορές σε πρώην κυβερνητικούς παράγοντες, έστειλε στη Βουλή τη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για την «υπόθεση του ΔΝΤ».

«Από υπηρεσιακό καθήκον σάς διαβιβάζουμε την ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως με αφορμή δηλώσεις στον Τύπο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της. Παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης της χώρας κατά τον χρόνο ένταξής της στο αποκαλούμενο και πρώτο Μνημόνιο», αναφέρει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Τα μέλη του Κοινοβουλίου εξάλλου έχουν πλέον την αποκλειστική αρμοδιότητα, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, να κρίνουν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: