Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ…ΑΛΛΑ Ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ


Την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. «Δεν είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.


Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν με την τρόικα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να γίνει ανασύσταση της κεντροαριστεράς και τόνισε ότι με την κίνησή του αυτή απελευθερώνεται για να έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη ανακοινώθηκε την επομένη της υπερψήφισης του Μνημονίου με 153 ψήφους και τις 6 διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία κι ενώ ακολουθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

O Mίμης Ανδρουλάκης είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ωστόσο αυτή δεν μεταφράστηκε σε καταψήφιση του Μνημονίου.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Ανδρουλάκη επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στον Ευ.Βενιζέλο, που ήδη είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά τις 6 διαγραφές βουλευτών που δεν συντάχθηκαν με την κομματική γραμμή για υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ. 

Συγκεκριμένα, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, η Άντζελα Γκερέκου, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Κουτσούκος οι οποίοι δήλωσαν «παρών» και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι ψήφισαν «όχι».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εξηγώντας την απόφασή του να απέχει δήλωσε: «Θα αγωνιστώ για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του».

Εφόσον η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη υλοποιηθεί, το ΠΑΣΟΚ θα αριθμεί πλέον 26 βουλευτές.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pisteuo o androulakis eimai to idio karagiozis oso kai o adonis me tin diafora exei kalitero xeirismo tou logou.logo tou pasok san (aristeros) (?) (xaxaxaxaxxaxa)

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ-ΜΙΣΟΡΙΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

το μουνι της μανας του

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική κίνηση του θπερφίαλου καραγκιόζη για να γλυτώσει το ξύλο.

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε καθαρμα ανδρουλακη ,σκουλικι

Ανώνυμος είπε...

Χαλαρωστε, ο ανθρωπος πολεμαει το συστημα εκ των έσω... Μια ζωη μουνοπανο, στα γεραματα θα αλλαξει;