Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Δυναμική παρουσία είχαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε νωρίτερα στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τον Πειραιά που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες συμπτύξεις τμημάτων.


Η Ομοσπονδία, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων και η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησαν να συναντηθούν με τον Περιφερειακό Διευθυντή, που ωστόσο απουσίαζε. Ο αναπληρωτής του, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ουσιαστικά τους παρέπεμψε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δηλώνοντας, σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών, ότι θα προχωρήσουν εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Οι γονείς και οι μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις των γραφείων των εννιά σχολείων στα οποία σχεδιάζονται συμπτύξεις, ώστε να μη φύγουν τα στοιχεία που θα αξιοποιηθούν για αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι με τις κινητοποιήσεις τους, γονείς και εκπαιδευτικοί του Πειραιά, κατόρθωσαν ήδη να αναχαιτίσουν το κύμα συμπτύξεων και από 100 τμήματα που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, περιορίστηκαν στα 7.
http://902.gr/
ΠΡΕΖΑ ΤV
29-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: