Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

ΠΟΤΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Το άλλο μεγάλο ταμείο, ο ΟΑΕΕ –σύμφωνα με την προέδρό του κ. Γεωργία Κωτίδου- δηλώνει επάρκεια πόρων για την καταβολή των συντάξεων και του δώρου έως το τέλος του χρόνου για δύο λόγους. Εισέπραξε πέρυσι κατ΄εξαίρεση και με την έγκριση της Τρόικας, μεγαλύτερη επιχορήγηση ενώ με την αποστολή σημειωμάτων και την άσκηση πίεσης στους οφειλέτες, αύξησε οριακά τα έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. 


Και μπορεί το ταμείο να κυνηγά τους οφειλέτες όμως το ίδιο δεν έχει αποπληρώσει ακόμα το εσωτερικό δάνειο ύψους 160 εκατ. ευρώ που είχε λάβει πέρυσι από τα ταμεία των βενζινοπωλών και των ξενοδόχων. Δηλαδή κηρύσσει στάση πληρωμών  ,προκειμένου να μη βρεθεί και πάλι με άδεια ταμεία .

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει και ο ΟΑΕΔ, εξαιτίας του τεράστιου χρέους του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό, ύψους 8 δισ. Ευρώ. Το ΙΚΑ παρακρατεί τα χρήματα που εισπράττει για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, για να καλύψει τη δική του μαύρη τρύπα προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι το δημόσιο του οφείλει από επιχορηγήσεις 12 δις ευρώ, ενώ ο ΟΑΕΔ από την πλευρά του έχει περιέλθει σε δεινή θέση και δίνει αγώνα να συγκεντρώσει τα κονδύλια για την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.

Ήδη αναζητούνται νέοι τρόποι χρηματοδότησης του Οργανισμού μέσω νέων ειδικών λογαριασμών ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο έκδοσης ένός Ειδικού Λαχείου.
Μαίρη Λαμπαδίτη
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ ΤV
29-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: