Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΜΑΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ…


Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον αναχωρεί από την Πνομ Πενχ και κατευθύνεται προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Ραμάλα, καθώς η Ουάσινγκτον καταβάλλει προσπάθειες για να εμποδίσει μία κλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.


Ο Χίλαρι Κλίντον, η οποία συνοδεύει τον Μπαράκ Ομπάμα στην περιοδεία του στην Ασία, θα συναντηθεί αύριο στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και θα συζητήσει την παλαιστινο-ισραηλινή κρίση με αιγύπτιους και παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να στείλει την υπουργό Εξωτερικών στην Εγγύς Ανατολή αφού συνομίλησε δύο φορές με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και τον Νετανιάχου, δήλωσε ο βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Ρόουντς. "Η Κλίντον θα τονίσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για μία ειρηνική λύση που θα προστατεύει και θα ενισχύει την ασφάλεια του Ισραήλ και την περιφερειακή ασφάλεια", είπε, αποφεύγοντας να κάνει λόγο για μεσολαβητική αποστολή.
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
20-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: