Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2012

ΤΑ DEALS ΠΟΥ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ! – ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ


Την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ περιμένουν κάποιοι ξένοι για να επενδύσουν στην….. Ελλάδα.
Μια σειρά από επιχειρηματικές συμφωνίες με ξένους ομίλους που βρίσκονται σε συζητήσεις με ελληνικές εταιρείες εξαρτώνται από την εκταμίευση της δόσης και το χρονοδιάγραμμα που θα δοθεί από την Ε. Ε και το ΔΝΤ.
Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες και η Ελλάδα εξασφαλίσει ένα χαμηλότερο επιτόκιο, την διετή επιμήκυνση και λάβει κάποια από τα κέρδη του επίσημου τομέα τότε θα ξεκινήσει μια σημαντική ροή χρημάτων στην Ελλάδα που θα αλλάξουν και το βαλτωμένο κλίμα στον επιχειρηματικό τομέα και θα ενισχύσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά.     


Sitronics - Ιντρακομ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πληροφορίες ο Ρωσικός όμιλος Sistema με την θυγατρική του Jsc Sitronics προετοιμάζεται να επενδύσει στην Intracom Telecom αποκτώντας το 49%. Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα ενώ η καλυτέρευση των δανειακών στοιχείων και οι χρηματοροές στην Ιντρακομ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από έμπειρους διαχειριστές κεφαλαίων.

ΜIG – Abu Dabi Μar

Tα λεφτά των ξένων του επενδυτικού fund του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα  περιμένουν στην MIG καθώς θα ενεργοποιηθεί άμεσα η συμφωνία για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.   

Ποιοι δεν περίμεναν  

Την ίδια στιγμή που κάποιοι περιμένουν τις διαβεβαιώσεις και τα χρήματα των Ευρωπαίων για να επενδύσουν σε Ελληνικές εταιρείες, κάποιοι άλλοι όμιλοι επενδύουν ήδη αποκτώντας ποσοστά.

Kαι από το μέγεθος των ομίλων φαίνεται ότι είναι σίγουροι για τις επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς δεν έχουν ζητήσει ούτε ρήτρα κορώνας ( όπως  ζήτησε η κοινοπραξία Siemens – Prysmian- Nexans στον διαγωνισμό διασύνδεσης για τις Κυκλάδες. 

Ο Ελβετικός όμιλος Dufry θα αποκτήσει το 51% των ΚΑΕ – αφού αυτά αποσχιστούν από την Folli- Follie. Στην Eurodrip επένδυσε το fund Waarmeck Holdings Limited. Eπίσης, το καναδέζικο Fund Fairfax το οποίο επένδυσε και στην Σαράντης αποκτώντας το 5% της εταιρείας, ενώ έχει αποκτήσει και ποσοστό στην Εurobank Properties.
Αίσθηση έχει προκαλέσει και η κάλυψη μέρους της αύξησης κεφαλαίου της Dolhin από το Fund Τhird point – το οποίο έχει καταθέσει προσφορά για τον ΟΠΑΠ.
Δημήτρης Παφίλας
ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: