Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ «OLYMPIC HANDLING SA»


Την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενου στην εταιρεία «Olympic Handling SA», που απολύθηκε γιατί έκανε απεργία, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Οπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση: «Την 7/11/12 κατά την πρόσφατη 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, ο Στρατής Γιαννουλάκης, εργαζόμενος στην εταιρεία "Olympic Handling SA", συμφερόντων του ομίλου "MIG", πήγε πριν την έναρξη της βάρδιας στη δουλειά του και δήλωσε ότι συμμετέχει στην απεργία και θα εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του.
Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά της εργοδοσίας ο εργαζόμενος υλοποίησε τη απόφασή του και απέργησε. Την επόμενη μέρα 8/11/12 όταν πήγε στη δουλειά του έμαθε ότι απολύθηκε.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου εργαζόμενου αποτελεί περίτρανη απόδειξη της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί από τα μέτρα της κυβέρνησης, από τον πόλεμο που εξαπολύεται καθημερινά από τα κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενάντια στους εργάτες που διεκδικούν, που απεργούν.
Η τρομοκρατία, οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων, της παράδοσης υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) στο μεγάλο κεφάλαιο».
Να καταδικάσουν όλα τα σωματεία την απόλυση
Την απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων «Goldair» τονίζοντας πως «είναι γνωστό ότι στον όμιλο "MIG" με τέτοιες πράξεις εκφοβισμού εμποδίζουν τη δημιουργία σωματείου και την οργάνωση των εργαζομένων στον όμιλο. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο, να οργανωθούν, να ακολουθήσουν το παράδειγμα δεκάδων συναδέλφων στις εταιρείες του αεροδρομίου και γύρω από αυτό, που οργανώνονται στα σωματεία τους». Ο Σύλλογος απαιτεί την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου και σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την απόλυση.
Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ που με ανακοίνωσή του τονίζει: «Οσο πιο γρήγορα κατακτηθεί από τους εργαζόμενους η αγωνιστική και η αδιάλλακτη στάση απέναντι στην εργοδοσία, η ανάγκη της οργανωμένης απάντησης στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, τόσο περισσότερα εμπόδια θα βρίσκει η εργοδοσία για να προχωρά σε τρομοκρατικές απολύσεις, θα δυσκολεύεται να υλοποιεί τα μέτρα πτώχευσης του λαού. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με ταξικό αγώνα και οργάνωση».
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
14-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: