Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2012

ΣΕ ΚΕΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ Η ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΟΚΙΝΑ ΤΩΝ PUSSY RIOT


Σε κελί για ένα άτομο οδηγήθηκε η 24χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού punk συγκροτήματος Pussy Riot, στο σωφρονιστικό συγκρότημα του Μπερέζνικι όπου και κρατείται.
Σύμφωνα με τις αρχές της φυλακής, η μεταφορά της Αλιόκινα έγινε «μετά από δικό της αίτημα».


Εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συγκροτήματος έκανε λόγο για «εντάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν μεταξύ κρατουμένων».

Πρόσθεσε δε ότι «για να αποφευχθεί η κλιμάκωσή των εντάσεων αυτών, η Αλιόκινα υπέβαλε αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών να μεταφερθεί σε κελί για έναν κρατούμενο».

Αρνήθηκε τέλος να σχολιάσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Life News, σύμφωνα με το οποίο η Αλιόκινα έχει δεχθεί απειλές από συγκρατούμενές της για τη ζωή της, ενώ σημείωσε ότι τρώει το φαγητό της στο κελί της και φρουρείται σε κάθε έξοδό της από αυτό.

Οι πληροφορίες για το τμήμα της φυλακής στο οποίο μεταφέρθηκε η Αλιόκινα είναι συγκεχυμένες, ωστόσο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC, υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχει μεταφερθεί στο τμήμα για τους κρατουμένους οι οποίοι εκτίουν πειθαρχικές ποινές.

Οι συνθήκες στο συγκεκριμένο τμήμα είναι σκληρότερες σε σχέση με το υπόλοιπο σωφρονιστικό συγκρότημα.

Το συγκρότημα - «σωφρονιστική αποικία εργασίας» βρίσκεται στην πόλη Περμ, στα Ουράλια, 1.150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Η Μαρία Αλιόκινα και η 22χρονη Ναντέζντα Τολοκονίκοβα έχουν καταδικαστεί από τον περασμένο Αύγουστο σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για χουλιγκανισμό και πρόκληση θρησκευτικού μίσους.

Αιτία ήταν μια «πανκ προσευχή» με καυστικά σχόλια για το Κρεμλίνο, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τη ρωσική Εκκλησία, την οποία τραγούδησαν στο ναό του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου.

Η ποινή της Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς, τρίτου μέλους των Pussy Riot, η οποία καταδικάσθηκε επίσης, έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα και η 30χρονη έχει αποφυλακισθεί.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: