Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ STARBUCKS. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ;


Όταν στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή απειλεί τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά κάνει πλάτες στη φορολογική ασυλία των εφοπλιστών, στη Βρετανία η οργάνωση UK Uncut απειλεί να μετατρέψει τα μαγαζιά των μεγαλο-φοροφυγάδων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Η οργάνωση καταγγέλλει ότι τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές που πλήτουν άμεσα τα ασθενέστερα τμήματα του πληθυσμού, επιτρέπει σε πολυεθνικές να φοροδιαφεύγουν χάνοντας τουλάχιστον 32 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Σε δελτίο Τύπου της η UKUncut ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταλάβει δεκάδες υποκαταστήματα της Starbucks και να τα μετατρέψει σε παιδικούς σταθμούς και καταφύγια για άστεγους και μετανάστες. Γιατί τα Starbucks; Γιατί σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία πλήρωσε φόρο 8,6 εκατομμυρίων λιρών σε τζίρο 3 δισεκατομμυρίων.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι μετανάστες πληρώνουν για παράβολα 50 εκ. ευρώ και οι εφοπλιστές μόνο 12. Τι δεν καταλαμβάνεις;
http://xstefanou.infowarproductions.com/
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εφοπλιστες που κολλανε σε ολο το αλλο αρθρο?Τοσο καψουρα τους εχεις που τους σχετιζεις με ολα?

Ανώνυμος είπε...

Οι εφοπλιστες κολλάνε σαν μέτρο συγκρισης. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΟΛΑ...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Επτά μήνες παζάρευαν οι καραβοκυραίοι της Ύδρας των Σπετσών και της Χίου με τη νεοσύστατη Ελληνική κυβέρνηση για το πόσα γρόσια θα' παιρναν για να βγάλουν μέσω της λιμνοθάλασσας τους Πολιορκημένους Μεσολογγίτες...Την κατάληξη την ξέρετε φυσικά. Μιας και περί εφοπλιστών ο λόγος.Και τώρα όπως τα παιδιά μας παίζουν μονόπολυ τα δικά τους στο Σίτυ του Λονδίνου κάθονται και συζητάνε τι θ'αγοράσουν κοψοχρονιά όταν πάμε στη δραχμή.